dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "elevi "

Șase elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au gândit, proiectat şi construit un satelit care să încapă într-o doză metalică de băuturi răcoritoare. Are senzori meteo şi camere de luat vederi şi comunică cu staţia de bază de la sol, prin fluxuri de date. Aceștia vor reprezenta România cu invenţia lor la o competiție internaţională organizată în Spania de Agenţia Europeană Spaţială. Beta

Elevii constănțeni au câştigat mai multe premii la NASA cu un proiect de locuinţa spaţială, complet independentă şi un sistem de curăţare a orbitei Pământului de gunoaiele cosmice. Tinerii au uimit juriul Americii cu soluţia propusă: plante crescute fără pământ în laboratoare şi drone controlate cibernetic care să adune resturile de sateliţi şi rachete şi să le recicleze într-o Bază Spaţială. Însă, acum trebuie să găsească bani pentru a merge în Statele Unite ale Americii la o următoarea etapă a concursului National Space Society. Haideți să-i ajutăm să-și îndeplinească visul.

Avem copii inteligenți care fac performanță, vor să se dezvolte însă există o problemă majoră în ceea ce-i privește: lipsa banilor care să susțină această dorință de a evolua. Este și cazul premianților NASA de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța care au fost invitați în Statele Unite ale Americii la o următoarea etapă a concursului National Space Society. Din păcate, este posibil să spună pas pentru că nu au bani să meargă peste ocean. Nici ei, nici părinții, nici profesorii și nici statul român. De aceea apelează la potențiali sponsori. Haideți să îi ajutăm!

Aceștia au avut ocazia să învețe astăzi tehnicile păstrate și transmise din moși strămoși, totul în cadrul unui proiect care are drept scop păstrarea și transmiterea obiceiurilor, tradițiilor, datinilor și meșteșugurilor populare românești. Ouălele de Paște sunt considerate un simbol al vieții, dar și vedetele de pe masa de sărbători.

Șase elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța vor participa la faza națională a concursului CanSat, organizat Agenția Spațială Română. Aceștia lucrează la construirea unui minisatelit în forma și de dimensiunea unei doze standard de băuturi răcoritoare și care dispune de diverse funcții, precum comunicații radio și senzori variați. Misiunea principală din acest an constă în colectarea de date atmosferice, după ce minisatelitul este lansat cu o parașută de la altitudinea de 1.000 de metri.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233